8 martie

8 martie – ziua internationala a femeii

 

Este ziua în care se sărbătoreşte de la un capăt la altul al lumii femeia, simbol al vieţii, al iubirii, purităţii şi al frumuseţii spirituale.

 

În această zi femeia este în centrul atenţiei, bărbaţii işi exprimă dragostea şi afecţiunea oferindu-i femeii iubite flori şi cadouri.

 

În Occident, ea este percepută ca ziua femeii ce a luptat pentru drepturi şi egalitate. În schimb, în Europa de Est, în fostele state comuniste. Femeia este vazută ca o "moştenire" a comunismului. Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima data pe 8 Martie 1975 de către Adunarea Generală O.N.U. S-a pus serios problema eliminării discriminării femeii şi asigurarea de condiţii depline de egalitate în viaţa socială. Mai târziu s-au multiplicat iniţiativele de acest gen, 8 martie devenind o sărbătoare politică şi socială.

 

Astăzi ziua de 8 martie este vazută în multe ţări drept prima zi a primăverii. Simbolul mondial al acestei zilei este reprezentat de lalea, un simbol al gingăşiei, primăverii şi al popularitaţii.

 

Sursa: http://www.favorittv.ro/traditii-obiceiuri-8-martie--ziua-internatioanala-a-femeii

Dă mai departe