La multi ani, Maria Ciobanu

"Sunt fericita ca mai pot canta..." A îndragit de cand se stie folclorul si l-a cantat dintotdeauna cu toata dragostea si cu toata fiinta sa. Cunoscuta interpreta de muzica populara Maria Ciobanu împlineste astazi 72 de ani. Radio Popular îi ureaza "La multi ani!".

"De copil am iubit folclorul si l-am divinizat, pentru ca am crescut cu folclorul în casa. Toti cantau la mine acasa: mama mea, tatal meu si doi frati ai mei, unul cu tambalul, altul cu vioara. Am o gena artistica foarte puternica. Cineva îmi spunea ca am s-o transmit si nepotilor.

Într-adevar s-a transmis talentul la copiii mei, toti trei canta: Leontina Ciobanu Vaduva, Camelia Ciobanu Filip si Ionut Dolanescu. Sunt o mama foarte fericita, ma mandresc cu copiii mei. Cantecul si copiii sunt lucrurile fara de care nu as putea trai. Muzica a fost viata mea, cantecul popular a fost aerul meu, hrana mea sufleteasca", se confesa artista.

"Sunt la mare, într-un turneu. Trebuie sa va spun ca, întotdeauna, zilele de nastere si zilele onomastice le-am sarbatorit prin munca, si îmi face mare placere ca este asa. Vreau sa-i multumesc bunului Dumnezeu ca ma tine sanatoasa si ca pot sa «circul» de la un capat al tarii la altul. Sunt în turneu cu Ion Postelnicu si cu Bebe Mihu, sotul Mariei Dragomiroiu. Sunt foarte fericita ca sunt în putere si ca mai pot sa cant. Cele mai fericite clipe din viata mea sunt acelea cand ies cu bratul plin de flori de pe scena. Ma bucur foarte mult ca lumea înca ma mai iubeste si le multumesc din suflet ca înca ma mai iubesc si la aceasta varsta. Faptul ca Dumnezeu mi-a dat acest har care mi-a permis sa cant este cea mai mare fericire a vietii mele.

Niciodata nu am crezut ca voi fi atat de iubita. Tot timpul am fost cu gandul la Dumnezeu. Am vrut doar sa fiu sanatoasa ca sa-mi castig existenta si sa-mi cresc copii. Nu am crezut ca voi ajunge o personalitate în lumea muzicii, dar iata ca Dumnezeu a fost bun cu mine.

De curand am avut un spectacol la Navodari si au venit doua femei la mine, care au plans, m-au îmbratisat, mi-au cantat melodiile. M-au impresionat foarte tare. Le-am întrebat daca nu s-au saturat de mine de 50 de ani de cand cant si mi-au raspuns ca datorita mie traiesc. Cantecele mele le-au alinat suferintele si le-au turnat bucurie în suflet. A fost o mare satisfactie pentru mine. Sunt fericita cand pot sa aduc bucurie în sufletele celor care ma asculta.

Sunt fericita ca înca sunt sanatoasa si ca publicul ma apreciaza, dar, din pacate, orice început are un sfarsit. La un moment dat trebuie sa ne oprim. Nu este atat de usor sa canti. Recunosc ca am vrut la un moment dat sa ma retrag, dar publicul nu m-a lasat. El ma solicita în continuare. Nu ma lasa sa ma retrag, desi odata si odata va veni si acest moment.

Varsta nu va mai tine cu mine. Publicul meu o sa înteleaga...

Vreau sa le transmit deopotriva celor care ma iubesc si celor care nu ma iubesc multa, multa sanatate, sa aiba multe bucurii si tot binele din lume sa intre în casele lor."

Vizualizări 2339
Nota 4.23 din 13 voturi
Dă mai departe

Comentarii - Adaugă comentariu

  • onita
    la multi ani amria ciobanu sa traiti si sa ne mai catati cu muzica dumneavostar
  • mihai
    sa-ti dea dumnezeu sanatate si putere de munca si sa te bucuri de tine de talentul tau si copii tai talentati. La multi ani.6
  • OTY
    LA MULTI ANI! MULT STIMATA DOAMNA A MUZICII POPULARE.Nu pot sa nu spun ca mi-ati magaiat copilaria,in clasa a 8 a va imitam perfect la melodia Lile ciocarlie.Din pacate nu am continuat sa cant si sa fiu sustinuta.Dar multumesc lui Dumnezeu ca existati si am fost fericita in acea perioada datotita melodiilor pe care le cantati.Va ascult si acum cu mult drag.