Aurelian Preda

Aurelian Preda

   Fiind meticulos, îi place curăţenia. Ştie să gătească, în special sărmăluţe în foi de viţă şi borş de vită. Oriunde este invitat să cânte, merge fără să stea pe gânduri, fiindcă cântecul este terapia sufletului său.

  La prima vedere, pare un om dificil, distant, rece, de neatins. Mai apoi, când te lasă să-i intri în grădina sufletului descoperi contrar aparenţelor că este un om cu o sensibilitate rar întâlnită, sentimental, nobil, original, generos fiind o personalitate adesea fascinantă.

Este născut, acum 41 de ani, la Curtea de Argeş (Muntenia), în zodia Vărsător, într-o familie modestă dar iubitori de folclor, a cântecului popular şi a muzicii lăutăreşti. Are o soră mai mare cu nouă ani, Katy.

A absolvit liceul “Vlaicu Vodă” şi Facultatea de Muzică - “Spiru Haret”. La vârsta de 14 ani, fiindcă părinţii nu aveau posibilităţi materiale, adolescentul Aurelian vindea la un aprozar ca să se întreţină în şcoală.

În 1982, îşi pierde tatăl. Cu mare durere în suflet, solistul povesteşte cu lacrimi în ochi despre moartea părintelui. “Aveam doar 12 ani, când o boală necruţătoare şi fulgerătoare, mi l-a luat pe tata de lângă mine. Era tânăr, avea doar 46 de ani. Datorită lui şi a mamei am crescut cu melodiile populare şi cele de petrecere. Au frumuseţea lor, de neegalat. În rugăciunile mele, îl includ şi pe el, ca Dumnezeu să-l poarte în pace şi lumină veşnică”.

Telefon: 0723613489

Vizualizări 7627
Nota 4.11 din 19 voturi
Dă mai departe

Comentarii - Adaugă comentariu

  • alexandroaia
    DUMNEZEU sa va dea sanatate si sa va tina in putere ca sinteti un om de admirat si cintati foarte frumos !!!!!
  • AURICA TOTOLICI
    AURELIAN TU ESTI EXCELENT ! EU NU STIU CARE SA FIE CUVINTELE PE CARE SA LE FOLOSESC PENTRU A-TI MULTUMI PENTRU TOT CE AI FACUT TU PENTRU MINE SI PENTRU ALTI COLEGI DE CANTEC .M U L T U M E S C ! ! ! LA MULTI ANI 2012 ! SUCCES ! SUCCES ! SUCCES !
  • lia
    Omul poartă cu sine toate darurile vieţii, numai că în loc să le cultive, le risipeşte în zările deşarte. Sufletul se hrăneşte cu speranţă, însă creşte doar din împliniri.... Pt informati contact nunti , botezuri , alte festivitati nr telefon Aurelian Preda :0723613489