Valeria Peter Predescu a decedat în urma unui stop cardio-respirator

BISTRITA / 00:57, 28.04.2009

Interpreta de muzica populara Valeria Peter Predescu a încetat din viata, luni noapte, în urma unui stop cardio-respirator, încercarile medicilor de a o resuscita fiind zadarnice.

Valeria Peter Predescu, în vârsta de 62 de ani, a suferit un stop cardio-respirator la domiciliul sau din Bistrica, ea fiind diagnosticata înca de la vârsta de 40 de ani cu probleme de inima.

O echipa de medici de la Serviciul Judecean de Ambulanta a încercat, în zadar, sa o resusciteze timp de aproape 40 de minute.

Medicul Andreea Chiuzan, de la Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud, a declarat ca nu s-a mai putut face nimic, echipajul fiind nevoit sa constate decesul interpretei, care a fost confirmat si de catre purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Policie Bistrita-Nasaud, Claudia Creta.

Valeria Peter Predescu a fost una dintre cele mai cunoscute si apreciate interprete de folclor din Transilvania. Ea s-a nascut pe meleaguri nasaudene, în satul Telciu, de pe Valea Salaucei. A început sa cânte în 1972, iar primele înregistrari le-a facut la Radio Cluj cu redactorul si culegatorul de folclor Dumitru Vartic.

În 1973, a realizat înregistrari la Radiodifuziunea Româna cu orchestra Radio dirijata de George Vancu, iar în anul urmator a sustinut prima etapa a Concursului "Floarea din gradina", trei ani mai târziu câstigând acest concurs cu maximum de punctaj.

Vizualizări 628
Nota 5.00 din 5 voturi
Dă mai departe

Comentarii - Adaugă comentariu

 • DUMITRU BOTOSANI
  SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI GREU INCERCATE .,,SA MAI STINS O STEA;;
 • Nicolae
  ... NE PARASEC VALORILE...oare de ce..pentru ca suntem rai... ori pentru ca nu stim sa le pretuim cat sunt in viata? a murit la 62 de ani ca o regina, avea 61 de albume inregistrate, 4 volume cu folclor din tinutul bistritei si nasaudului... oare care artist din aceasta tara a tinut atat de mult cu zona lui si a scos-o atat de mult in fata...valeria a reusit... pacat ca oficialitatile, unii dintre ei... si-au batut joc de artista... astazi la moartea sa aratandu-si dragostea si respectul fata de ea... oare de ce trebuie sa fim atat de fatarnici? ...te vom iubi mereu aleasa doamna, odihneste-te in pace!!!
 • ALIN-POP TG-MURES
  . ALIN-POP | 2009.05.02 | 23.19 DUMNEZEU S-O IERTE SI S-O ODIHNEASCA IN PACE Doamne Doamne ce durere parca-i fara mangaiere O boala necrutatoare I-a omul de pe picioare Moartea cruda si haida i-a omul din radacina Ceru-i mare stele-s multe si mai mari si mai marunte Dar cat sunt de luminoase nu-s ca tine de frumoase .Pe drept cuvant si pe buna dreptate am cunoscu-to pe Inegalabila doamna a cantecului NASAUDEAN DOAMNA VALERIA PETER PREDESCU si cu cantecele domniei sale am invatat sa cant si eu si vocea calda si chipul frumos imi vor ramane atat mie cat si familiei mele intiparite in inima si in gad si vom fi si am ramas pe veci noi suparati si de dor nemangaiati BUNUL DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA CU SFINTI CARE DIN VEAC AU BINE FACUT MIE SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI GREU INCERCATEDUMNEZEU SA NE INTAREASCA SI SA NE ALINE DUREREA IAR PE DOAMNA VALERIA PETER PREDESCU DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE DAR SUNT CAM SUPARAT PE PRESA SI PE TV CA NU A INFORMAT LUMEA ASA MAI PE LARG DESPRE PIERDEREA A ASA MARI VALORI AI CANTECULUI POPULAR ROMANESC ALIN-POP DIN-TG-MURES
 • Geo
  Condoleanta familiei!
 • nely
  O ALTA VOCE DE AUR NE PARASESTE.A fost o prezenta scenica deosebita si o voce remarcabila.DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA!
 • OTY
  S-a mai stins o stea oa muzicii populare romanesti.Dumnezeu sa o odihneasca!
";