S-a stins rapsodul muzicii populare romanesti

Cunoscutul cantaret de muzica populara, Ion Dolanescu, a incetat din viata, joi dupa-amiaza, la varsta de 65 de ani. Artistul a decedat in locuinta sa din Bucuresti in urma unui stop cardio-respirator, in ciuda eforturilor de resuscitare depuse de medici. Irina Loghin, prietena si colega de breasla a cantaretului, a povestit pentru NewsIn ca Dolanescu se afla la masa, in locuinta sa, alaturi de un preot, cand i s-a facut rau si s-a retras in dormitor. "Sunt inmarmurita si nu-mi vine sa cred ca s-a dus. Ma doare sufletul. Nu-mi revin. S-a dus un nume mare, un talent unic", a spus Loghin.Ion Dolanescu s-a nascut la 25 ianuarie 1944, in Pesinari, judetul Dambovita intr-o familie in care toti cantau. Debuteaza de mic la Caminul Cultural din localitate, iar talentul ii este rasplatit fiind pus sa dirijeze corul scolii. La 18 ani urca pe scena Casei de Cultura din Targoviste. Tot in acea perioada ajunge sa colaboreze in cateva concerte cu Maria Tanase. Idolul sau a fost insa Maria Lataretu, a carei voce incearca sa o imite in copilarie. Desi la finele anilor '60 este deja insurat, nu pregeta sa le curteze pe Irina Loghin si pe Maria Ciobanu. In cele din urma divorteaza de Iustina Baluteanu pentru a se recasatori cu Ciocarlia muzicii populare romanesti. Primele sale cantece inregistrate la radio sunt "Mai Lenuta treci-i dealul" si "De-ar fi mandra fata buna". Au urmat peste 50 de albume care l-au consacrat drept "rapsodul muzicii populare romanesti", dupa cum transmite ziarul Adevarul.
A fost un mare iubitor de oameni, de petreceri si de Dumnezeu, marturie fiind cei peste o mie de fini pe care i-a botezat sau cununat.

Vizualizări 619
Nota 4.71 din 7 voturi
Dă mai departe

Comentarii - Adaugă comentariu

 • pletcherbdp
  baidu222
 • Jean
  Am pierdut un mare artist cu un talent deosebit si am pierdut un prieten pe care l-am iubit cu sinceritate ca pe fratele meu.A murit cu mine de mana ,uitandu-se la mine fara sa pot sa fac nimic impotriva lui Dumnezeu care-l vroia alaturi in rai Dumnezeu sa-l ierte iar eu nu-l pot uita .
 • neverwinter gold guide
  Semaine de la musique l'cole. neverwinter gold
 • anca
  pacat am pierdut un geniu dumnezeu sa il odihneasca in pace
 • Geo
  Dumnezeu sa-l odihneasca! Am pierdut o voce foarte buna..
 • cipy_zgz
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, si condoleante fam. Dolanescu
";