„Sunt luat drept prost”, se plânge naistul Zamfir scos din imnul turistic

Cu 48 de ore înainte de a interpreta pe plaja Castel din Mamaia intro-ul la nai al viitorului imn turistic al României, Gheorghe Zamfir a fost sunat de impresar, care i-a comunicat ca Ministerul Turismului nu are bani sa-l plateasca pe celebrul naist. Asa ca renunta la bucatile muzicale pe care urma sa le interpreteze alaturi de cei sapte muzicieni ai sai. “Sunt terminat”, se plânge Zamfir. “Mi s-a spus ca ministerul n-a gasit sponsori pentru a finanta aceasta actiune. Înseamna ca ma iau drept prost, daca eu as crede ca în tara asta vreun minister primeste sponsorizari. Nu-s cel mai mare naiv de pe planeta. Nici nu cerusem mult: 10.000 de euro pentru mine si cei 7 oameni din orchestra. Ce-o sa zica lumea? Cine stie ca am fost dat la o parte?”

Întrebat care este motivul pentru care s-a renuntat la colaborarea cu Gheorghe Zamfir, directorul de comunicare al Ministerului Turismului, Stefan Lungu, spune ca nu poate confirma informatia. “Suntem mereu surprinzatori – chiar daca am renuntat la sloganul asta – si e posibil sa apara surprize în ultima clipa”, ne-a spus oficialul de la Turism. Potrivit acestuia, fragmentul muzical care a fost postat în urma cu câteva ore pe YouTube nu este “nici pe departe” refrenul viitorului imn turistic ce urmeaza a fi lansat pe 1 mai, la ora 23.00, pe plaja din Mamaia.


„Nu e niciun imn si niciun refren, doar o mica lipitura. Sunt doua versuri din tot refrenul”, spune Lungu. “O sa vedeti mâine (n.r. pe 1 mai, la lansare). Va fi un show complex, cu efecte speciale si multi artisti”. Întrebat daca Loredana, Smiley, Sistem si Felicia Filip – artistii invitati sa performeze în Mamaia în spectacolul ce va preceda lansarea imnului – sunt si interpretii hitului verii, Stefan Lungu se jura ca nu stie nimic. „Pe cuvântul meu daca stiu”, ne-a spus acesta înainte de a preciza ca în ceea ce priveste lansarea videoclipului care va însoti viitorul imn turistic, vom mai avea de asteptat. “Nici nu s-a filmat înca”, a spus oficialul de la Turism. Una dintre artistele anuncate în concertul de la mare, Felicia Filip, a spus pentru Gândul cs ea a repetat pentru imn separat.

Mai mult, soprana crede caa melodia lui Moga va fi un succes, “având în vedere talentul compozitorului si vocile de calibru implicate în proiect”. Filip a refuzat însa sa discute aspectul financiar al întelegerii pe care o are cu Ministerul Turismului si nici nu a confirmat daca demersul sau artistic este benevol. Controversele create de imnul ce va fi lansat pe 1 mai sunt bune, spune ministrul Turismului. “Asa a ajuns toata cara sa afle ca vom avea imn turistic”, a declarat Elena Udrea. Potrivit sefei de la Turism, melodia va atrage atentia asupra României. Udrea spera ca imnul sa fie fredonat la vara de strainii care ne vor vizita tara.

Ce spun artistii despre fragmentul muzical al imnului turistic

Cheloo, interpret, trupa Parazitii: “Întâi învatati sa faceti turism, sa fiti politicosi si ss stiti ce sunt alea servicii si apoi cântati despre turism”.

Tudor Chirila, vocalist, liderul formatiei Vama: “Nu cunosc. Nu ma intereseaza. Nu am nimic de declarat”.

Vizualizări 652
Nota 0.00 din 0 voturi
Dă mai departe

Comentarii - Adaugă comentariu

  • mitzu
    cum e posibil asa ceva ... sa se renunte la gheorghe zamfir care e un simbol al Romaniei care va ramane vesnic in istoria muzici romanesti pentru catziva artisti de moment care in catziva ani vor fin dati uitarii in catziva ani sau poate chiar cateva luni...asa ceva e de neacceptat...nu imi vine sa cred...
";